×

Information

Nu har vi servat byggbranschen i 50 år!

Vår ambition har alltid varit att vara en bygghandel där våra kunder kan hitta allt material de behöver för sitt byggprojekt. Och då menar vi allt från skruv och verktyg till reglar, takpannor och dörrknoppar till köksskåpen. Det är vad vi kallar en bygghandel i ordets rätta bemärkelse. Med ett lager på 6000 kvm och en butik på 1200 kvm har vi plats för allt du behöver.

Många i vår personal har varit hos oss länge och har en stor material- och produktkunskap. Använd den! Oavsett om du är gammal i gemet eller bara snickrar lite till husbehov. Branschen förnyas ständigt och vi har koll på vad som händer, nya maskiner och arbetsmetoder. Samtidigt finns de grundläggande baskunskaperna för dig som behöver dem. Vår ambition är att möta dig där du är och tillföra något användbart eller intressant.

Lite historia
1943 startade Sigvard Andersson Götaälvdalens Trä i Nol. Detta företag ombildades 1963 till Kungälvs Trävaru AB och flyttade då till sin nuvarande adress Byggmästaregatan 3 i Kungälv. 1964 slog butiken upp dörrarnaoch här har vi funnits nu i över 50 år!

Under åren har företaget expanderat och fr.o.m 2006 ingår även Högsbo Trä AB och Sörreds Byggvaruhus i vår koncern. Det senaste tillskottet är den nya butiken Kungälvs Trä Älvängen som invigdes den 21 maj 2016. Ett välkommet tillskott för byggare i en expansiv region.

Företagen är delägare i Woody Bygghandel som är en frivilligkedja inom byggmaterial med ca 5,5 miljarder i omsättning. För våra kunder betyder det helt enkelt konkurrenskraftiga priser.

Kungälvs Trävaru AB är ett familjeföretag som drivs av 2:a och 3:e generationen med Stefan Hagman som VD. Kungälvs Trävaru AB, Högsbo Trä AB samt Sörreds Byggvaruhus omsätter ca 330 miljoner och har en personalstyrka på ca 80 personer.

Goda vänner
Besök gärna vårt systerföretag i Kungälv:
Bilab – www.bilab.se